Kun jäät työttömäksi

Oletko juuri nyt jäänyt työttömäksi tai onko sinut mahdollisesti lomautettu?

  1. Heti ilmoittaudu TE-toimistoon työnhakijaksi tai viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Voit ilmoittautua henkilökohtaisesti TE-toimistolla, puhelimitse ja myös verkossa (katso myös sivun alhaalla olevan videon).
  2. Tarkista Rakennusalan työttömyyskassasta, millaista työttömyysetuutta voit saada. Kassa maksaa ansiopäivärahaa jos oikeutat siihen. Kela maksaa työmarkkinatukea ja peruspäivärahaa.
  3. Pyydä työnantajaltasi kirjallinen työtodistus ja palkkatodistus. Palkkatodistuksen pitää olla vähintään viimeksi kuluneiden 26 viikon ajalta. Tarvitset ne liitteeksi työttömyysturvahakemukseen.
  4. Hae työttömyysetuutta kassasta ohjeiden mukaisesti.
    Lähetä hakemus kun työttömyyttä on kulunut 2-4 täyttä viikkoa (ma-su). Tarkista hakemuksesta, mitä liitteitä siinä pitää olla mukana.
  5. Kun hakemuksesi on käsitelty, saat kotiin tai verkkoon tukea koskevan päätöksen. Päätökseen on merkitty tuen määrä, perustelut ja maksupäivä. Lisäksi saat jatkohakemuslomakkeen. Saat päätöksen myös, jos se on kielteinen.

Heti aloita työnhakusi sujuvasti ja jonottamatta TE-toimiston Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Verkkolomakkeet on täytettävä huolellisesti, jotta ne eivät jumittaisi ansiopäivärahan maksua.

Sekä TE -toimisto että Rakennusalan työttömyyskassa palvelevat myös puhelimitse ja henkilökohtaisesti. Aukioloajasta saa tiedon niiden verkkosivuiltaan:

  1. http://www.te-palvelut.fi/
  2. http://rakennuskassa.fi/