Tietoa lakkolaisille

Rakennusliitto ry rajaa 24.11. julistamansa myötätuntotyötaistelun ulkopuolelle Teollisuusliiton lakon alaisissa kohteissa tehtävät kiinteistön huoltoon ja kunnossapitoon liittyvät talotekniikan LVI-toimialan työt.

Tarkennettu rajaus johtuu 5.12. saadusta tiedosta, jonka mukaan Teollisuusliitto ry on rajannut huolto- ja kunnossapitotyöt työtaistelun ulkopuolelle. Rajauksesta on tehty virallinen ilmoitus ja asia on käsitelty yhteisymmärryksessä Teollisuusliitto ry:n kanssa.

Lähde: Tukilakkoon rajaus ja tietoa lakkolaisille – Rakennusliitto

eAsiointiin pankkitunnuksilla 20.11.2019 alkaen

Rakennusliiton ja Rakennusalan työttömyyskassan verkkopalvelu päivitetään vastaamaan EU:n tiukentuneita tietoturvavaatimuksia. eAsioinnissa otetaan käyttöön vahva sähköinen tunnistautuminen. Useille vahva tunnistautuminen on ennestään tuttu esim. Oma Vero –palvelusta.

– Muutoksella varmistetaan Rakennusliiton jäsenten turvallinen asiointi liiton ja kassan eAsiointi-palvelussa, kertoo Rakennusalan työttömyyskassan kehityspäällikkö Jere Ketola.

Kirjautuminen eAsiointiin onnistuu 20.11.2019 alkaen kaikkien pankkien verkkotunnuksilla sekä teleoperaattoreiden mobiilivarmenteilla (Telia, DNA, Elisa ym.).

Tällä hetkellä jäsenet ovat kirjautuneet eAsiointiin käyttäjätunnuksen ja salasanan turvin.

– Muutos helpottaa eAsioinnin käyttöä. Pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen käyttö on kaikille tuttua. Tunnistuspalveluiden vaatimuksista säädetään laissa, joten muutos eAsioinnin kirjautumistapaan on myös välttämätön, toteaa Rakennusliiton jäsenpalvelupäällikkö Tuula Hyötynen.

Lähde: eAsiointiin pankkitunnuksilla 20.11.2019 alkaen – Rakennusliitto

Lisäselvityspyynnöt eAsioinnin kautta

Yhteydenottotavat monipuolistuvat Haluamme palvella jäseniämme mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti. Työttömyyskassan jäsenet voivat jatkossa olla meihin yhteydessä itse valitsemallaan tavalla, ajasta ja paikasta riippumatta. Toimistoissa tapahtuvan asiakaspalvelun ja puhelinpalvelun rinnalle on otettu käyttöön entistä monipuolisempi sähköinen eAsiointi. eAsioinnin uusi viestintäominaisuus helpottaa kassan ja jäsenen välistä viestintää tietoturvallisessa ympäristössä.

Lähde: Lisäselvityspyynnöt tulevat jatkossa eAsiointiin pääsääntöisesti – Rakennuskassa